Didi’s Doggies Trails, een trektocht voor uw hondMeerdaagse trektocht met zowel amusement en heropvoeding / resocialisatie als doel.
 

Didi’s Doggies Trails

Didi’s Doggies Trails, een topavontuur voor uw hond. We gaan op reis richting natuur (Buitenland, Ardennen, zee) en doen een trektocht van een langere periode.  Op verschillende plaatsen worden we bevoorraad, zodat uw hond niets tekort komt.  Na de reis heeft uw hond niet enkel een topavontuur gehad, maar heeft hij ongetwijfeld heel wat bijgeleerd.
 

We gaan steeds op trektocht met een roedel gekende honden. Maar met dit project, wil Didi’s Doggies zich eveneens richten tot baasjes die hun hond willen herplaatsen en tot baasjes die een hond in huis willen halen en kiezen voor een asielhond of adoptie hond.
Er zijn allerlei redenen waarom het samenleven met een hond moeilijk verloopt en mensen overwegen om hun hond weg te doen of te herplaatsen. Vaak willen mensen dit niet maar zien ze geen uitweg meer omdat de situatie onhoudbaar wordt.

Net zoals er allerlei redenen zijn waarom mensen een drempel ervaren om te kiezen voor asielhonden of adoptie honden wanneer ze een nieuwe hond in huis willen. Vaak denkt m’n dat er een grotere kans bestaat op gedragsmoeilijkheden, traumatische ervaringen, socialisatieproblemen etc…
 

In dergelijke situaties kunnen baasje en hond gebaat zijn bij de Didi’s Doggies Trails. Wanneer uw hond gedragsproblemen vertoont, gaat hij mee op trektocht met de roedel, met heropvoeding en therapie als doel. Of wanneer u een asielhond wil adopteren, beginnen we bij de eerste stap en helpen we de geschikte hond te kiezen. Nadien gaat hij mee op trektocht zodat we met hem aan de slag kunnen.
 
Door de hond terug te brengen naar zijn oorsprong, in een roedel rondtrekkend in de natuur, worden er heel wat karaktereigenschappen en gedragskenmerken zichtbaar. Door een langere periode met de hond in een stabiele roedel door te brengen kunnen we hem veel nauwkeuriger observeren, heropvoeden en het ‘probleem’ gedrag hervormen. Na de trektocht komt de hond bij het (nieuwe) baasje terecht. Die krijgt er meteen een begeleiding en handleiding op maat bij, zodat de hond met de juiste aanpak op een zorgeloze manier zijn plek in het gezin kan vinden.

Samenwerking en vertrouwen met de baasjes is enorm belangrijk bij dit project. We bespreken en evalueren het hele gebeuren grondig, zodat we een aansluitende begeleiding kunnen bieden doorheen het gehele proces.
 

Sponsoring Didi’s Doggies Trails

  • DUCK  zal het project sponsoren door tijdens de trektochten de doggies te voorzien van heerlijk versvoer.
  • Ook u, als hondenliefhebber,  kan hierbij helpen door DUCK versvoer te bestellen via Didi’s Doggies. Een deel van de aankoopprijs gaat naar het project ‘Didi’s Doggies Trails’.
  • Indien u nog denkt aan een vorm van sponsoring of hulp aan het project, kan u steeds met mij contact opnemen…