Dagopvang voor uw hond in de vorm van leuke, avontuurlijke daguitstappenDagopvang voor uw hond in de vorm van leuke, avontuurlijke daguitstappen.

Dagtochten:

 

Inhoud

De dagopvang richt zich tot actieve honden die nood hebben aan avontuur en beweging en wordt georganiseerd onder de vorm van leuke daguitstappen. Ik ga van ’s morgens tot ’s avonds met de roedel op tocht. Joggend en/of wandelend verplaatsen we ons naar leuke hondenplekjes in de natuur om er te spelen, zwemmen of rond te snuffelen. De hond beleeft de tijd van z’n leven!!!

 

Praktisch

Dagopvang voor uw hond in de vorm van leuke, avontuurlijke daguitstappenDe honden worden ’s morgens bij me thuis afgezet. Eens alle honden verzameld, vertrekken we op pad. Afhankelijk van het weer komen we overhuis om iets te eten, even droog te zitten en op te warmen. Indien het weer het toelaat neem ik een picknick mee en nemen we een rustpauze ergens in de natuur!! ’s Avonds keren we huiswaarts en worden de honden terug opgepikt bij me thuis. De concrete uren worden op voorhand afgesproken.

 

 

Meerwaarde van de dagtochten

  • Een ganse dag lopen, wandelen en avontuur, biedt dé fysieke uitlaatklep voor uw viervoeter. Uw hond zal niet enkel fysiek maar ook mentaal rustiger zijn na een dagje Didi’s Doggies.
  • Uw hond is de ganse dag in interactie met de verschillende roedel-leden en –leider. Zo ontwikkelt en traint hij constant zijn sociale vaardigheden, en dit in een veilige leeromgeving.
  • Didi’s Doggies biedt een educatieve meerwaarde. Opdat de dagtochten op een veilige manier zouden verlopen engageer ik mij mee in de (her-) opvoeding van uw hond.  
  • Uw hond kan de ganse dag rondtrekken, snuffelen, nieuwe gebieden verkennen en gewoon lekker hond zijn.

 

In-roedel proces

Dagopvang voor uw hond in de vorm van leuke, avontuurlijke daguitstappenDe dagtochten zijn superleuk maar wanneer ik op stap ga met de roedel is het belangrijk dat ik de groep goed onder controle kan houden zodat alles op een aangename, veilige en verantwoordelijke manier kan verlopen.
Het is dan ook zeer belangrijk om nieuwe honden goed ‘in te roedelen’. Dit betekent dat ik voldoende tijd kan nemen om vertrouwen op te bouwen, hen te trainen en te socialiseren zodat ze veilig en probleemloos mee op stap kunnen. De eerste keer of keren gaat uw hond mee op pad in een rustige, geen te grote groep zodat ik m’n volledige energie en aandacht aan hem kan geven.
Het hangt wat af van hond tot hond hoelang een in-roedel proces duurt. De ene hond kan na een eerste dag probleemloos mee op stap terwijl een andere hond beter nog enkele keren mee op ‘in-roedel tocht’ gaat.